KATWIJK - Voor een erkende doelpuntenmaker als Klaas-Jan Huntelaar is een wedstrijd tegen San Marino een uitgelezen kans zijn toch al fraaie moyenne in Oranje verder op te voeren.

''Normaal gesproken moet je daar wel met 6, 7 of 8-0 van kunnen winnen'', aldus Huntelaar. ''We willen vrijdag een mooie uitslag neerzetten.''

Huntelaar is in vorm, getuige zijn vier doelpunten vorige week in de Europa League. ''Of ik speel tegen San Marino? Dat lijkt me geen gekke gedachte'', zei Huntelaar maandag met een brede grijns.

De 28-jarige spits van Schalke 04 was vorig jaar tijdens het eerste duel met San Marino (0-5) drie keer trefzeker. Huntelaar heeft in deze kwalificatiereeks in totaal al acht keer gescoord en kan met 26 doelpunten in 44 interlands bogen op een imponerend gemiddelde.

Doelsaldo

Aangezien Zweden nog steeds Oranje op de hielen zit in groep E, kan een hoge score tegen San Marino wel eens belangrijk zijn voor het doelsaldo.

Huntelaar, op de van hem bekende droge wijze: ''Als we gewoon alles winnen, is dat doelsaldo helemaal niet belangrijk.''