AMSTERDAM - Manchester United heeft zondag met liefst 8-2 gewonnen van Arsenal. De regerend kampioen neemt daardoor na drie speelrondes de leiding in de Premier League.

Manchester United heeft zondag Arsenal vernederd in de Engelse voetbalcompetitie. De formatie van coach Alex Ferguson won op Old Trafford met liefst 8-2 van de Londenaren. Wayne Rooney scoorde drie keer voor de thuisploeg.

Robin van Persie was ook trefzeker bij Arsenal, maar miste in de eerste helft wel een strafschop bij een 1-0-achterstand. De bezoekers eindigden het duel met tien man na de tweede gele kaart voor Carl Jenkinson.

Galavoorstelling

United maakte er een ware galavoorstelling van tegen het geplaagde elftal van coach Arsène Wenger. Ashley Young krulde de bal twee keer prachtig in de bovenhoek.

Het stiftje van Nani was eveneens genieten voor de voetbalfans in Manchester. Ook Ji-Sung Park en Danny Wellbeck kwamen tot scoren. Theo Walcott deed nog iets terug voor Arsenal.

Wenger heeft het moeilijk in Londen. Zijn ploeg staat na het vertrek van de topspelers Cesc Fabregas en Samir Nasri op een dramatische 17e plaats in de Premier League met slecht één puntje uit drie wedstrijden.

115 jaar geleden

Het was 115 jaar geleden dat Arsenal voor het laatst zoveel doelpunten tegen kreeg. In 1896 verloren 'The Gunners' met 8-0 van Loughborough. Destijds was Arsenal echter nog derdeklasser.

Ferguson was verrast door het gemak waarmee Manchester de rivaal opzij zette. ''Je verwacht een moeilijke wedstrijd. Arsenal is echter verzwakt en wij deden het geweldig. Ik ben zeer tevreden."

United gaat samen met stadgenoot City aan kop in Engeland. Beide ploegen hebben de maximale score van negen punten na drie wedstrijden.