UTRECHT - Rodney Sneijder luisterde zaterdagavond zijn debuut in de eredivisie op met een doelpunt. Niet voor Ajax, waar hij al elf jaar voetbalde, maar in dienst van FC Utrecht, dat Roda JC met 3-1 versloeg.

De club uit zijn geboortestad huurt de middenvelder, die direct zijn stempel op het duel drukte. "Dat ben ik wel met je eens, al wil ik het liever niet te veel over mijzelf hebben", zei Sneijder. "Maar debuteren voor FC Utrecht in de Galgenwaard met een doelpunt is natuurlijk fantastisch."

Sneijder werkte in Utrecht zijn eerste duel op het hoogste niveau af. "Ik wil al jaren in de eredivisie voetballen. Dus wanneer je dan zo'n debuut kent, mag je alleen maar blij zijn", reageerde hij bescheiden.

Zijn goede spel, bekroond met een eerste treffer, zorgde ervoor dat het thuispubliek hem meteen in de armen sloot. "De reactie van de supporters geeft een heerlijk gevoel. Ik ga zo ook even naar het supportershome om een drankje met ze te drinken."

Wesley

Op de tribune was international Wesley Sneijder met zijn vrouw getuige van het debuut van zijn jongere broer. De spelbepaler van Inter zou hem daarmee vast complimenteren. "Nou, dat weet ik zo net nog niet", zei Rodney met een grote grijns.

"Wesley is altijd heel kritisch. Hij zal vast beginnen over die paar passjes die verkeerd waren."