UTRECHT - Precies een week geleden, na afloop van het verloren duel met Vitesse, was Rodney Sneijder nog inzet van een heuse rel bij FC Utrecht. Zaterdagavond werd hij tijdens de thuiswedstrijd met Roda JC toegejuicht door het publiek in Stadion Galgenwaard.

De van Ajax gehuurde middenvelder kende niet alleen een prima debuut in de eredivisie, Sneijder drukte met een doelpunt ook direct zijn stempel in het met 3-1 gewonnen duel.

Het 20-jarige broertje van international Wesley, die de wedstrijd vanaf de tribunes van de Galgenwaard bekeek, werd bij Ajax nooit een kans in de eredivisie gegund.

FC Utrecht bood hem die mogelijkheid wel. De jongste Sneijder manifesteerde zich direct in zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Opeisen

Hij eiste vrije trappen op, zette het spel uit en coachte zijn medespelers. De ploeg van Erwin Koeman legde mede daardoor de gasten uit Kerkrade zijn wil op.

Nadat scheidsrechter Ruud Bossen een zuivere goal van de thuisploeg had afgekeurd wegens vermeend hinderen van doelman Mateusz Prus, was het Roda JC dat op voorsprong kwam.

Wiljan Pluim gaf in de 38e minuut voor vanaf rechts en aanvaller Mads Junker tikte de bal met een hak achter zijn standbeen langs voorbij Rob van Dijk, 0-1. FC Utrecht liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en bleef goed voetballen.

Beloning

Nog voor de rust kreeg het de beloning. Een ingooi van Daan Bovenberg, de andere debutant bij FC Utrecht, kwam via Jacob Mulenga bij Tommy Oar. De Australiër draaide weg van zijn tegenstander en liet Prus kansloos, 1-1.

Na rust kwamen de gasten er helemaal niet meer aan te pas. Na precies een uur spelen kopte Mulenga door op Nana Asare, die werd neergelegd door Ruud Vormer. Bossen liet doorspelen omdat Sneijder goed was meegelopen en de bal langs Prus kon schieten, 2-1.

Publiekswissel

In de 73e minuut verzilverde Mulenga een prima voorzet van Oar tot de 3-1 en tekende daarmee voor zijn vierde treffer van het seizoen. Sneijder werd vervolgens in de 86e minuut een publiekswissel gegund.