NIJMEGEN - Dankzij een flitsende openingsfase heeft NEC ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor klopte Heracles Almelo zaterdag voor eigen publiek met 2-1.

Eerder ging Excelsior onderuit in Nijmegen (2-0). Pastoor mag met zeven punten uit vier wedstrijden spreken van een geslaagde start bij zijn nieuwe club.

NEC beleefde een droomstart in het eigen Goffert-stadion. De thuisclub stond al na acht minuten met 2-0 voor, door treffers van Lasse Schöne en Nick van der Velden.

Schöne kon bij de tweede paal ongehinderd de bal inkoppen, op aangeven van Melvin Platje. Van der Velden kreeg enkele minuten later alle ruimte om vanaf de rand van het zestienmetergebied doelman Remko Pasveer te passeren.

Schorsing

De Nijmegenaren konden zaterdag niet beschikken over de Tsjechische verdediger Pavel Cmovs, die geschorst was naar aanleiding van zijn rode kaart vorige week tijdens de kansloze nederlaag bij AZ (4-0).

Dammyano Grootfaam, eigenlijk een aanvaller, verving hem als rechtsback. Het duel met Heracles betekende tevens de rentree van Gabor Babos.

Cillessen

De 36-jarige Hongaar heeft zijn plek onder de lat terug door het vertrek van Jasper Cillessen naar Ajax. De Amsterdammers bereikten enkele uren voor de wedstrijd een akkoord met NEC over de transfer van de talentvolle doelman.

Babos, die ruim een jaar geleden voor het laatst in de basis stond, moest vlak voor rust een tegentreffer incasseren. De Hongaar was kansloos toen Glynor Plet bij de eerste paal een hoekschop van Marko Vejinovic inkopte (2-1).

Heracles was daarvoor al twee keer dicht bij een doelpunt geweest. Vejinovic raakte met een pegel de onderkant van de lat en Everton deed hetzelfde na een wervelende actie van Samuel Armenteros.

Aanvallen

Beide ploegen bleven na rust op de aanval spelen, wat voor de toeschouwers veel kansen een een hoop spektakel betekende. De grootste mogelijkheden waren voor NEC.

Stef Nijland en Cayfano Latupeirissa verzuimden de wedstrijd echter vroegtijdig te beslissen. Babos onderscheidde zich in de slotfase door Armenteros van scoren af te houden.