AMSTERDAM - Manager Arsène Wenger van Arsenal wenst nog voor het sluiten van de transfermarkt in de nacht van 31 augustus op 1 september twee of drie aanwinsten te begroeten.

"We zullen er alles aan doen om nog versterkingen te halen", zegt de Fransman tegen de BBC. "Als we er nog twee of drie spelers bij krijgen, kunnen we meedoen om de prijzen."

Routiniers genieten Wengers voorkeur nadat Arsenal in de personen van Joel Campbell, Alex Oxlade-Chamberlain en Carl Jenkinson reeds drie spelers met het oog op de toekomst heeft vastgelegd. Vrijdag strandde een eerste poging om verdediger Gary Cahill over te nemen van Bolton Wanderers.

Genoeg geld

Met de verkoop van Samir Nasri (Manchester City) en Cesc Fabregas (FC Barcelona) heeft Arsenal in elk geval genoeg financiële middelen om zich te begeven op de transfermarkt.

"We zijn afhankelijk van de bereidheid van mensen om spelers te verkopen", aldus Wenger. "Ook voor de breedte is het belangrijk dat er versterkingen worden gepresenteerd. We komen nu tekort in kwantitatief opzicht."

Cruciaal

Na de 0-0 remise bij Newcastle United en de 0-2 nederlaag tegen Liverpool wil Arsenal zondag in elk geval niet verliezen van Manchester United om niet al eind augustus tegen een grote achterstand aan te kijken in de Premier League.

"Ze mogen niet van ons weglopen, daarom is een goed resultaat cruciaal. Het is jammer dat we al tegen zoveel rode kaarten zijn aangelopen, anders hadden we nu al zes punten kunnen hebben."