AMSTERDAM - John van den Brom zag Ajax vrijdagavond delen van de wedstrijd het voetbal spelen dat de coach van Vitesse ook met zijn team voor ogen heeft. De Amsterdammers versloegen de Arnhemmers in de Arena met 4-1.

''Ik heb bij Ajax een elftal gezien dat het Ajax-spel speelt'', constateerde Van den Brom na afloop.

De trainer is bij de landskampioen hoofd jeugdopleidingen geweest en sprak dus uit ervaring. ''Ajax speelde dominant, met veel positiewisselingen, had veel balbezit en maakte mooie goals.''

Toch is Ajax niet hét voorbeeld voor Vitesse, haastte Van den Brom er aan toe te voegen. ''Wij proberen óók op die manier te spelen, maar niet omdat Ajax het doet."

"Het komt wel doordat Frank de Boer en ik dezelfde voetbalvisie hebben. Wat dat betreft zouden Frank en ik broers kunnen zijn, die hetzelfde nastreven als het om de manier van voetballen gaat.''

Kansen

Zo nu en dan was dat ook aan het spel van Vitesse zichtbaar. Een goede voorzet van de mee opgekomen Frank van der Struijk leverde in de eerste helft bijna de 0-1 op. De inzet van Wilfried Bony werd door Toby Alderweireld van de lijn gehaald.

Daarvoor had Ajax-doelman Kenneth Vermeer al een schot van Marco van Ginkel gekeerd, die was vrijgespeeld via een steekpass van Nicky Hofs.

Persoonlijke fouten

Van den Brom: ''Wij hebben toch een stuk of drie aardige kansen gehad. Dat wil zeggen dat wij hier in elk geval gekomen zijn om er het beste van te maken."

"Ik baal wel van het feit dat we de wedstrijd na rust in een heel kort tijdsbestek weggeven door drie persoonlijke fouten."

"Maar we hebben als team gespeeld. Daarmee heb ik mijn spelers ook gecomplimenteerd.''

Versterkingen

De oefenmeester kon niet zeggen of de gewenste versterkingen nog naar de ambitieuze Arnhemse club komen.

Woensdag is de transferdeadline. ''We zijn daar nog steeds mee bezig. Als het lukt om spelers te halen, dan zullen we dat doen.''