AMSTERDAM - FC Twente speelt in de groepsfase van de Europa League tegen het Londense Fulham, het Deense Odense en het Poolse Wisla Krakow. Dat heeft de loting in Monaco vrijdag uitgewezen.

Fulham wordt getraind door de Nederlander Martin Jol, oud-speler van FC Twente. Jol, vorig seizoen nog coach van Ajax, leed afgelopen zondag zijn eerste competitienederlaag met Fulham. De Londense formatie ging met 2-0 onderuit bij Wolverhampton Wanderers.

Jol bleef daarvoor in zijn eerste acht wedstrijden, waarvan zeven in de voorrondes van de Europa League, ongeslagen. In de play-offs van de Europa League bleef Jol met zijn elftal Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne de baas.

Maaskant

Trainer Robert Maaskant slaagde er met Wisla Krakow niet in de groepsfase van de Champions League te bereiken.

De Poolse club verloor dinsdagavond op Cyprus met 3-1 van het Braziliaans geörienteerde Apoel Nicosia. Wisla had voor eigen publiek nog met 1-0 gezegevierd.

Odense werd ook uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League, door het Spaanse Villarreal.

Als enige van de drie Nederlandse deelnemers begint FC Twente aan de groepsfase van de Europa League met een uitwedstrijd. Op donderdag 15 september bezoekt de club in Londen Fulham.