AMSTERDAM - De Zwitserse club FC Sion wordt mogelijk uit de groepsfase van de Europa League verwijderd. Daar heeft de UEFA de club voor gewaarschuwd.

Sion stelde tegen Celtic een speler op die afgelopen zomer gehaald werd. Toen mocht de club echter geen transfers doen, waardoor die speler niet speelgerechtigd was. Celtic diende een officieel protest bij de UEFA in.

Sion kreeg in 2009 een transferverbod van een jaar opgelegd door de FIFA omdat de club in 2008 de Egyptische doelman Essam El-Hadary aanmoedigde zijn contract bij Al Ahly te verbreken.

Door allerlei beroepen werd die straf uiteindelijk in januari pas van kracht. Volgens UEFA-voorzitter Michel Platini was het opstellen van de nieuwe aanwinsten door Sion 'een duidelijke overtreding van het verbod'.

Sion wordt vrijdag wel meegenomen in de loting, maar wordt mogelijk alsnog vervangen door Celtic. Volgens secretaris-generaal Gianni Infantino van de Europese voetbalbond neemt de tuchtcommissie voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League op 15 september daarover. De UEFA wacht eerst een uitspraak van de Zwitserse burgerrechter over de zaak af.