AMSTERDAM – Tim Krul is zijn coach bij Newcastle United, Alan Pardew, erg dankbaar voor het vertrouwen dat hij van hem krijgt als eerste doelman. 

De Nederlandse keeper won de concurrentiestrijd bij de Engelse club met Steve Harper en Fraser Forster en is niet van plan zijn plek in de goal nog af te staan.

“Voor mijzelf is dit een grote blijk van vertrouwen. Iedereen weet hoe goed Harper en Forster zijn. Ik ben heel dankbaar voor deze kans”, zegt Krul in gesprek met The Journal.

Begin gemaakt

De 23-jarige doelman heeft van zijn trainer te horen gekregen, dat hij zijn lot als eerste keeper in eigen handen heeft. "Hij zei dat het aan mij is om de nummer één te blijven. Tegen Arsenal (0-0, red.) heb ik daarmee een begin gemaakt."

Krul hoorde pas op het laatste moment dat hij de voorkeur kreeg in het doel van de 'Magpies'. "Aan het begin van de week hield de manager een praatje met me. Hij zei dat ik goed trainde en we wel zouden zien wat er ging gebeuren. Ik denk dat hij het eerst aan de andere keepers wilde vertellen."

Vroeg vertrek

De tweevoudig international van Oranje staat sinds 2005 onder contract bij Newcastle United. De goalie werd opgeleid door ADO Den Haag, maar maakte zonder een wedstrijd in het eerste elftal gespeeld te hebben de overstap naar de club uit de Premier League.

In de jaren die volgden werd Krul uitgeleend aan het Schotse Falkirk FC en Carlisle United uit de Engelse League One. Voor Newcastle stond hij tot dusver in 42 competitieduels onder de lat.