AMSTERDAM – Timothy Derijck heeft maandagmiddag een contract ondertekend dat hem voor vier jaar verbindt aan PSV. De Belgische verdediger komt naar verluidt voor zeven ton over van ADO Den Haag en moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met Marcelo.

Derijck meldt op de clubsite dat hij erg blij is met de overgang. ''PSV is een heel grote club, daar hoefde ik niet lang over na te denken'', aldus de centrale verdediger die dinsdag voor het eerst meetraint met PSV.

Aanstaande zondag wacht meteen al een mooie uitwedstrijd voor Derijck, in Den Haag tegen zijn vorige club. ''Ik kijk er naar uit, dat is natuurlijk voor mij heel speciaal. Alsof het voorbestemd is.''

Moisander

PSV was al enkele weken naarstig op zoek naar een verdediger. Vorige week weigerde AZ een bod van de Eindhovenaren op Niklas Moisander.

Derijck werd in 2005 door Feyenoord overgenomen van Anderlecht. De Rotterdamse club verhuurde hem een paar keer aan NAC Breda en het Belgische Dender.

Halverwege het seizoen 2008-2009 nam ADO hem over van Feyenoord en groeide hij in Den Haag uit tot vaste basisspeler en aanvoerder.