LONDEN - Coach Arsène Wenger van Arsenal heeft gelaten gereageerd op het langverwachte vertrek van zijn Spaanse aanvoerder Cesc Fabregas naar zijn jeugdliefde Barcelona.

''We wilden hem niet laten gaan'', benadrukte de Franse trainer. ''Maar we begrijpen zijn verlangen om terug te keren naar de club uit zijn jeugdjaren.''

''We hebben het bod van Barcelona geaccepteerd en wensen hem alle succes.''

De al maanden slepende transfer werd zondagavond in de rust van de eerste El Clásico tegen Real Madrid in Santiago Bernabeu (2-2) officieel bekendgemaakt door Barcelona.

Medische keuring

Fabregas (24) ondergaat maandag een medische keuring en zal daarna, als alle persoonlijke details in het contract zijn afgerond, worden gepresenteerd in Nou Camp.

''We zullen zien hoe hij ervoor staat'', zei Barcelona-trainer Josep Guardiola nuchter na het eerste duel met Real Madrid. Woensdag is de return in Nou Camp voor de Spaanse Super Cup. Mogelijk maakt Fabregas voor de eerste keer zijn opwachting in dat duel. ''Het voelt aan alsof een zoon naar huis komt'', sprak voorzitter Sandro Rosell opgetogen.

Fabregas verliet Barcelona in 2003 op 16-jarige leeftijd voor Arsenal. Met zijn terugkeer is een afkoopsom van ongeveer 40 miljoen euro gemoeid.