ALMELO - Heracles Almelo heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een verdiende, maar zwaar bevochten overwinning (2-1) behaald op NAC Breda.

De Almelose club boog na rust een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Cruciaal in het matige duel was de omstreden strafschop die scheidsrechter Jeroen Sanders na 20 minuten in de tweede helft gaf aan Heracles, nadat NAC-verdediger Jordy Buijs invaller Glynor Plet licht had geraakt in het strafschopgebied.

Heracles kende vooraf defensieve problemen. Birger Maertens (blessure), Mark Looms (privé-omstandigheden) en Antoine van der Linden (geschorst) ontbraken. Dat had vooral een negatieve invloed op de opbouw van achteruit, waarin geen enkele lijn viel te bespeuren.

Ondanks veel balbezit was Heracles in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Pas nadat NAC via het hoofd van Matthew Amoah op voorsprong was gekomen, kreeg Heracles mogelijkheden via Kwame Quansah en Willie Overtoom.

Strafschop

Na rust kwam Heracles via een strafschop op gelijke hoogte. Willy Overtoom benutte de trap van elf meter. Scheidsrechter Sanders gaf die tot woede van NAC wel erg gemakkelijk nadat Jordy Buijs invaller Glynor Plet licht toucheerde.

Heracles gooide na die meevaller alle remmen los. Een kwartier voor tijd had dat tastbaar resultaat. De Braziliaan Everton werkte een vrije trap van Marko Vejinovic achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

In de slotfase hield Heracles-keeper Remko Pasveer de voorsprong met twee goede reddingen vast.