ARNHEM - Ogenschijnlijk zonder enige moeite boekte Vitesse zaterdag de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen.

De club met ambities uit Arnhem was zo veel sterker dan het machteloze VVV-Venlo, dat de uiteindelijke zege van 4-0 een magere weergave van de krachtsverhoudingen in het Gelredome was.

Trainer John van den Brom van Vitesse verwacht dat hij voor het sluiten van de transfermarkt nog enkele versterkingen mag begroeten.

Het was voor de van ADO Den Haag overgekomen oefenmeester dan ook meegenomen dat zijn ploeg in de huidige samenstelling al veel sterker was dan VVV-Venlo.

De thuisploeg uit Arnhem domineerde in het eigen Gelredome vanaf de eerste minuut en koesterde na veertien minuten een voorsprong van 2-0.

Machteloos

Al na vijf minuten bekroonde Marco van Ginkel goed voorbereidend werk van Wilfried Bony met de openingstreffer (1-0).

Marcel Meeuwis vergrootte de ellende voor de Limburgers door negen minuten later zijn doelman Dennis Gentenaar met het hoofd te passeren (2-0).

VVV-Venlo maakte zo'n machteloze indruk dat het een klein wonder was dat de ploeg voor rust niet meer treffers incasseerde.

Chanturia

De handige rechtsbuiten Giorgi Chanturia presenteerde zich als nieuwe smaakmaker bij de club die zo snel mogelijk om de prijzen wil strijden.

De 18-jarige Georgiër snelde voortdurend langs zijn directe tegenstander Alexander Emenike en dwong doelman Dennis Gentenaar tot enkele fraaie reddingen.

Met Bony heeft Vitesse een spits die niet alleen balvast is maar ook makkelijk tot scoren komt.

De Ivoriaan behield in de 51e minuut na een fraaie actie het overzicht en plaatste de bal secuur in de benedenhoek: 3-0.

De mooiste treffer kwam op naam van smaakmaker Chanturi, die in de slotfase een mooie actie met een prachtig doelpunt bekroonde.