AMSTERDAM - Volgens manager Roberto Mancini is Manchester City nog niet klaar voor de Premier League-start. De Italiaan baalt van het gebrek aan daadkracht van zijn club op de transfermarkt.

"Konden we niet alle spelers halen die we willen? Nu zitten we aan de vooravond van de competitiestart en heb ik nog steeds niet de versterkingen om wie ik drie, vier weken geleden vroeg”, laat Mancini optekenen in The Guardian.

City haalde tot dusver ondanks de onuitputtelijke financiële middelen alleen Stefan Savic, Gaël Clichy en Sergio Agüero.

Nasri

Op zijn minst had Mancini voor het treffen met Swansea City van maandag Samir Nasri verwelkomd. Er is echter nog geen overeenstemming bereikt met diens werkgever Arsenal.

“We hebben Nasri nodig, dat heb ik twee maanden geleden al gemeld bij het bestuur”, doet Mancini geen poging zijn ergernis te verbergen.

“Ik maak me zorgen, want hij is er vandaag nog niet en als het tegenzit morgen ook niet. Vergeet niet dat we in augustus al drie wedstrijden spelen.”

Selectie niet rond

Mancini heeft zijn grieven nog niet geuit in rechtstreekse gesprekken met zijn leidinggevenden. “Ik weet niet hoe het ervoor staat. Hopelijk komen de gewenste spelers alsnog. Maandag begint voor ons de competitie en de selectie is nog niet rond.”

Carlos Tevez zal maandag zeker niet in actie komen. De Argentijn, die pas vorige week terugkeerde in Manchester na zijn verblijf op de Copa América, wil de club verlaten. “Dat zal moeilijk worden, want vooralsnog is er geen club die hem wil overnemen”, aldus Mancini.