MADRID - Sergio Ramos kan zondag toch met Real Madrid voetballen tegen Barcelona. Coach José Mourinho wist vrijdag te melden dat de back voldoende van een blessure is hersteld om te spelen in de Spaanse Supercup.

Eerder in de week miste hij de vriendschappelijke ontmoeting van Spanje tegen Italië.

Barcelona-doelman Victor Valdes kijkt alvast vooruit op het duel dat vorig jaar liefst vijf keer op de agenda stond.

Speciaal

"De Super Cup is speciaal, ongeacht tegen wie je speelt", vertelt Valdes op de officiële website van de UEFA.

"We zien het als een zeer belangrijke prijs, die we absoluut willen winnen. We kunnen niet teren op prestaties van het afgelopen seizoen, het is tijd om een bladzijde om te slaan."

Lionel Messi

Ook voor Javier Mascherano telt alleen een overwinning. "Dit is een Clásico waarin een prijs op het spel staat." De middenvelder denkt dat Lionel Messi gaat vlammen.

"Ik heb Leo gezien en het lijkt erop alsof hij helemaal geen vakantie heeft gehad. Hij is in perfecte conditie."

Goed voorbereid

Real Madrid-aanvaller Karim Benzema heeft vertrouwen door een goede voorbereiding. "We hebben ons goed voorbereid als groep en we voelen dat we om elke prijs mee gaan doen", aldus Benzema.

"Ik geloof erin dat we een fantastisch seizoen gaan draaien en persoonlijk voel ik mij na twee jaar ervaring als een van de veteranen hier."

De eerste ontmoeting vindt plaats in het Estadio Bernabeu van Real Madrid. Er volgt 17 augustus nog een tweede duel in Barcelona.