AMSTERDAM - Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC verwacht zaterdag een zware avond in De Kuip. "Feyenoord heeft een elftal met een gezonde instelling en veel individuele kwaliteit", zegt de oefenmeester op de website van Roda JC aan de vooravond van de onderlinge ontmoeting.

“Wij moeten naar onszelf kijken en ons eigen spel proberen te spelen én op onze manier het verschil maken. We onderschatten Feyenoord zeker niet”, vervolgt Van Veldhoven.

“Ze hebben in Fer een goede speler, maar we gaan ons niet aanpassen aan één speler, dat doen we nooit. We bespreken altijd de totale kwaliteit van de tegenstander, ze hebben een elftal waar absoluut iets extra’s mee gedaan kan worden.”

Van Geel

De wedstrijd zal ook in het teken staan van Martin van Geel, tot afgelopen voorjaar werkzaam bij Roda JC als technisch directeur en nu in die functie actief in Rotterdam. “Het is zeker een bijzonder weerzien. Maar we gaan daar goed en professioneel mee om.”

Zowel Roda JC als Feyenoord zette de eerste competitiewedstrijd vorige week in winst om. De Limburgers wonnen met 2-1 van FC Groningen, Feyenoord rekende af met Excelsior (0-2).