AMSTERDAM - Sergio Romero staat op het punt een driejarig contract bij Sampdoria te tekenen. De onlangs naar de Serie B gedegradeerde club betaalt naar verluidt zo’n vier miljoen euro voor de doelman van AZ.

De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling nadat Romero persoonlijk zijn woord had gegeven aan de club uit Genua, meldt La Gazzetta dello Sport.

Romero stond ook in de belangstelling van stadgenoot Genoa. De Argentijnse sluitpost zag een overgang naar de Serie A-club echter niet zitten.

Ook AS Roma, dat inmiddels in Maarten Stekelenburg al een nieuwe keeper heeft gevonden, was eerder in de markt.

Dood spoor

Bij AZ leek Romero op een dood spoor beland. De goalie kwam te laat terug van vakantie en kreeg daardoor over de maand augustus geen salaris betaald.

Gertjan Verbeek, oefenmeester bij de Alkmaarders, liet eerder al weten het helemaal gehad te hebben met de 24-jarige doelman. "Een vertrek zou beter zijn voor de club en voor de groep.”

"Hij ontbrak op de laatste training van het vorige seizoen en ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Hij is nog niet klaar met mij als hij hier terugkeert. Dan mag hij Argentijns international zijn, maar dat interesseert me geen reet."