DEN HAAG - ADO Den Haag wil uiterlijk begin volgende week duidelijkheid van Wesley Verhoek. Wanneer de rechtsbuiten aangeeft alsnog te willen vertrekken, zal de club op zoek gaan naar een oplossing.

“Dan zullen we proberen een transfer voor Wesley te organiseren”, zegt ADO-commissaris Paul Beyersbergen tegen NUsport. “Het belangrijkste is dat we zo snel mogelijk weten waar we aan toe zijn.”

Verhoek zag begin deze week op het laatste moment af van een transfer naar Nottingham Forest, waardoor ADO 2,5 miljoen euro misliep.

Woensdag zat de aanvaller, die bij de Haagse club nog een contract heeft tot medio 2012 met een optie tot halverwege 2013, met Beyersbergen rond de tafel om te praten over de ontstane situatie.

Respect voor ADO

Verhoek gaf toen aan zich te willen focussen op de uitwedstrijd tegen FC Groningen van komende zondag. Daarna gaat hij opnieuw met de clubleiding in gesprek.

“Mijn respect voor ADO is groot, dus ik zal het de club nooit aandoen om op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt tegen twaalf uur ’s nachts te vertrekken”, zegt Verhoek. “De komende dagen wil ik rust aan mijn hoofd en me concentreren op het voetbal, maar daarna laat ik de club zo snel mogelijk weten wat ik wil.”

Immers

ADO rekent erop dat Lex Immers blijft, al wil de middenvelder annex spits zelf dolgraag naar Feyenoord. De Rotterdamse club deed een bod van acht ton op hem, waarna een tegenvoorstel uitbleef.

ADO wil Immers alleen laten gaan voor een bedrag van naar verluidt 3 à 4 miljoen euro. De Haagse club heeft niet het idee dat Feyenoord dat voor de speler wil of kan betalen.

“Lex heeft voldoende ADO-hart om zich daarbij neer te leggen en alles voor onze club te blijven geven”, zegt Beyersbergen. “Daarover ken ik geen enkele twijfel.”