AMSTERDAM - PSV heeft weliswaar flink de portemonnee getrokken voor een drietal nieuwe spelers, toch worden in Eindhoven dit jaar nog geen wonderen verwacht. “Ons beleid is niet op dit jaar toegespitst, maar op de kómende jaren.”

PSV-directeur Tiny Sanders doet in Spits uit de doeken dat hij niet van trainer Fred Rutten verlangt dat deze aan het eind van het seizoen met de schaal in de handen op het Stadhuisplein staat.

“We hebben bewust geen spelers gehaald die nu voor de titel moeten zorgen, maar juist jonge talenten die zich nog kunnen ontwikkelen.”

Daar doen de hooggespannen verwachtingen als gevolg van het contracteren van Georginio Wijnaldum, Dries Mertens en Kevin Strootman, waarvoor diep in de buidel werd getast, niets aan af. “We houden ons vooral bezig met de lange termijn.”

Ander imago

Na negen succesvolle seizoenen, tussen de seizoenen 1999-2000 en 2007-2008 werd PSV liefst zeven keer landskampioen, lijkt de prijzenregen in Eindhoven al enige tijd voorbij. Dat zorgt voor een ander imago van de club, merkt Sanders.

“Het net niet behalen van de landstitel heeft voor een iets minder positief beeld van PSV gezorgd”, constateert de algemeen directeur.

“En ook de professionaliteit binnen de club heeft voor een iets ander imago gezorgd. Vroeger werden de termen ‘warm’ en ‘gezellig’ in een adem met PSV genoemd, dat gebeurt nu minder vaak.”

Optimisme

Toch maakt men zich op de Herdgang geen zorgen, benadrukt Sanders. “Intern blijven wij altijd zeer rustig.”

“Bovendien zeg ik als rasoptimist: Als we gaan presteren, draait dat beeld vanzelf weer bij. Zo werkt dat nu eenmaal in de voetbalwereld.”

PSV ontvangt zaterdagavond promovendus RKC Waalwijk. Volgens de wedkantoren zijn de Eindhovenaren huizenhoog favoriet. Mensen die opteren voor een uitzege zien bij Unibet hun inzet met de factor 17,00 vermenigvuldigd, de quotering voor een winst van PSV staat op 1,15 en een gelijkspel staat op 6,80 gequoteerd.