AMSTERDAM - Voorzitter Ricardo Teixeira van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) ziet geen reden om maatregelen te treffen na de 3-2 nederlaag tegen Duitsland in een oefenduel.

Bondscoach Mano Menezes van de 'Goddelijke Kanaries' kon een goed resultaat uitstekend gebruiken na de vroege uitschakeling op de Copa America.

“Alles verloopt plan. Ik prefereer hoe het nu gaat boven resultaten die de werkelijkheid zouden maskeren”, meldt Teixeira tegenover Reuters. “De huidige gang van zaken verontrust de CBF niet.”

Menezes nam na het tegenvallende WK (het verlies tegen Nederland in de kwartfinale kostte bondscoach Dunga zijn baan) afscheid van onder anderen Gilberto Silva, Felipe Melo en Luis Fabiano. Met de talenten Neymar en Paulo Henrique Ganso probeert de keuzeheer aanvallende accenten te leggen.

“Goede intenties volstaan niet”, zei Menezes na de verliesbeurt tegen Duitsland. “Afbreken is eenvoudiger dan creëren. Bij Duitsland waren de automatismen er helemaal ingeslepen.”

Zes zeges

Menezes zette slechts zes van zijn dertien interlands in winst om. “Gelukkig hebben we nog even tot het WK van 2014."

"We hebben nu al enkele beloftevolle spelers in het team geïntegreerd. Misschien kunnen we hen nog niet vergelijken met de vedetten, maar ze hebben zeker de potentie en de kwaliteit om deel uit te maken van de Braziliaanse nationale ploeg.”