AMSTERDAM - Tottenham Hotspur en Everton komen zaterdag niet in actie tijdens de opening van het Premier League-seizoen. Het duel op White Hart Lane is door de Engelse voetbalbond (FA) uitgesteld.

De aanhoudende ongeregeldheden in Londen, die in de wijk Tottenham begonnen, zijn de oorzaak van het uitstel.

De Londense politie is nodig om de rellen onder controle te houden.

Daardoor is er onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar om de veiligheid te garanderen rond de wedstrijd van de ploeg van Rafael van der Vaart tegen die van John Heitinga.

Afgelopen woensdag zagen de twee Oranje-internationals ook al het oefenduel tussen Engeland en het Nederlands elftal, dat op Wembley gespeeld zou worden, niet doorgaan vanwege de ongeregeldheden.

Onrustig

''We moeten de beslissing van de politie respecteren'', aldus FA-baas Richard Scudamore. De andere negen wedstrijden in de Premier League gaan wel door.

In Londen staan ook Fulham - Aston Villa en Queens Park Rangers - Bolton Wanderers op het programma.

Football League

De duels in de Football League worden komend weekeinde ook ‘gewoon’ afgewerkt. De Football League is de overkoepelende term voor de profniveaus onder de Premier League: Championship, League One en League Two.

“De Football League heeft de afgelopen dagen en uren veel overlegd met de autoriteiten en is tot de conclusie gekomen dat de veiligheid van supporters gewaarborgd is", aldus een statement.