AMSTERDAM - AZ-keeper Sergio Romero zegt niets te weten van een conflict met zijn werkgever. In een interview in De Telegraaf beweert hij met de club te hebben afgesproken dat hij tot 4 september op vakantie mag.

De ophef over zijn verlate terugkeer uit zijn geboorteland Argentinië is aan hem voorbij gegaan.

"Hoe mijn situatie is? Ik ben blij. Het is lekker rustig, ik heb vrij. Ik heb vakantie tot 4 september, dan keer ik terug naar AZ en ben ik klaar om te spelen. AZ speelt in de Europa League, dat is ook goed voor mij", zegt Romero.

Geen salaris

Maandag liet AZ weten dat Romero geen salaris krijgt voor de maand augustus vanwege zijn onverklaarbare afwezigheid. Na een gesprek zou zijn besloten dat hij tot 1 september de tijd krijgt om een andere club te zoeken.

Als dat niet lukt zou hij zich daarna gewoon weer moeten melden. Eigenlijk had hij eind juli terug moeten zijn, maar de Argentijn weet van de prins geen kwaad.

"Ik? Eerder terug? Echt? Ik weet er niks van. Ik heb wél contact gehad met de club toen ik klaar was met de Copa America. En ik heb Earnest Stewart op 16 juli gebeld, met de vraag wanneer ik terug moest zijn. Hij zei: 4 september. En écht niet in augustus."