AMSTERDAM - Aan de slepende transfersoap rond Cesc Fabregas lijkt eindelijk een einde te komen. FC Barcelona en Arsenal zijn bijna akkoord over het bedrag waarvoor de middenvelder van Londen naar Catalonië kan terugkeren.

Barcelona deed deze week een nieuw bod, nadat eerder geen overeenstemming werd bereikt.

Met een bedrag van zo'n 34 miljoen euro dat middels toekomstige bonussen kan oplopen tot ruim 40 miljoen, neemt Arsenal volgens verschillende Engelse media genoegen.

De verwachting is dat de transfer binnen enkele dagen beklonken is. De 24-jarige Fabregas wordt door Arsenal-manager Arsène Wenger daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het eerste competitieduel in de Premier League, zaterdag tegen Newcastle United.

Nasri

Ook Samir Nasri zal dat duel volgens The Guardian aan zich voorbij laten gaan. Dat duidt erop dat de Fransman eveneens voor een vertrek staat.

Hij verkast vermoedelijk voor een bedrag van ruim 28 miljoen euro naar Manchester City. In tegenstelling tot dat van Fabregas, loopt het contract van Nasri bij Arsenal nog slechts één jaar door.

Ruiz

Wenger zou bij het Arsenal-bestuur bedongen hebben dat hij het bedrag dat voor Nasri en Fabregas wordt ontvangen, volledig mag investeren in nieuwe spelers.

Onder anderen Karim Benzema van Real Madrid en Juan Mata van Valencia staan hoog op zijn wensenlijstje. FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz wordt eveneens in verband gebracht met Arsenal.