AMSTERDAM - Ajax heeft zich woensdag bij VVV-Venlo voor Dennis Gentenaar gemeld. De kampioen uit Amsterdam heeft interesse in de doelman omdat het met NEC geen overeenstemming kan bereiken over de komst van Jasper Cillessen.

NEC vraagt naar verluidt een bedrag van zes miljoen euro voor de talentvolle doelman. ''We hebben de laatste weken gekeken wat Maarten Stekelenburg en Michel Vorm waard zijn'', vertelt een woordvoerder van Ajax.

''Daarom heeft het op dit moment geen zin om met NEC om de tafel te gaan zitten. Ze vragen in onze ogen een absurd bedrag.''

De 35-jarige Gentenaar was vanaf 2006 al drie seizoenen actief als tweede doelman van Ajax, dat sinds het vertrek van Stekelenburg naar AS Roma op zoek is naar een keeper.

Kenneth Vermeer is voorlopig de eerste doelman van de formatie uit de hoofdstad. Trainer Frank de Boer leek het een goed plan dat Cillessen met Vermeer zou gaan concurreren.

Afwachten

De 22-jarige Cillessen staat positief tegenover een vertrek naar Amsterdam. ''Maar ik ga dan wel proberen om daar ook eerste doelman te worden'', verklaarde hij zaterdag na het duel tussen NEC en SC Heerenveen. ''Maar ik moet natuurlijk eerst afwachten of de clubs er uitkomen.''

Ajax heeft zich bij Gentenaar gemeld omdat de club vreest dat het met NEC geen akkoord over Cillessen kan bereiken. Beide clubs kunnen de komende weken nog tot elkaar komen. De transfermarkt sluit op 1 september.