AMSTERDAM - Volgens eigenaar Bernie Ecclestone van Queens Park Rangers (QPR) geeft de Premier League een verkeerd signaal af als de organisatie besluit om enkele wedstrijden te schrappen vanwege de aanhoudende ongeregeldheden in verschillende Engelse steden.

“Willen we dit risico nemen? De imagoschade voor Engeland zou niet te overzien zijn, en dat een jaar voor de Olympische Spelen.''

''Overal in de wereld wordt de Premier League gevolgd. Waar ik ook kom, Manchester United is altijd te zien”, zegt Ecclestone tegen de BBC.

De eigenaar van promovendus QPR, tevens commerciële baas van de Formule 1, heeft er begrip voor dat de oefeninterland Engeland-Nederland geen doorgang vindt.

“Het kan niet dat als er rellen zijn de politie niet kan ingrijpen omdat er te veel leden van het korps op Wembley zijn. Maar een ramp is het wel.”

Drie Londense duels

Uiterlijk vrijdag beslist de Premier League of er wedstrijden worden uitgesteld. In Londen staan er zaterdag drie duels op het programma: Tottenham Hotspur-Everton, Fulham-Aston Villa en QPR-Bolton Wanderers.

“Ik denk niet dat onze wedstrijd op losse schroeven staat”, aldus Ecclestone. “De politie lijkt de situatie onder controle te krijgen. Bovendien is een voetbalwedstrijd weinig aantrekkelijk voor de mensen die de afgelopen dagen betrokken waren bij de rellen. Het duel moet doorgaan.”

Hoofdpijndossier

Afgelopen voorjaar had Ecclestone een hoofdpijndossier aan de Grand Prix van Bahrein. Vanwege de politieke onrust in het Arabische land werd de race eerst uitgesteld en uiteindelijk helemaal geschrapt.

“Dit soort beslissingen is heel lastig”, aldus de Brit, die zich verder niet waagt aan een vergelijking.