ROME - Maarten Stekelenburg heeft zaterdag een akkoord bereikt met AS Roma over een contract voor vier jaar.

Dat meldt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. ''Eindelijk is de kogel door de kerk'', aldus de doelman van het Nederlands elftal.

Ajax en AS Roma moeten nu alleen de laatste plooien van de transfer nog gladstrijken; dat gaat voornamelijk om bankgaranties.

Stekelenburg (28) doorstond zaterdag zonder problemen de medische keuring en bracht daarna een bezoek aan het trainingscomplex van AS Roma.

Prettig gesprek

De doelman sprak daar kort met trainer Luis Enrique. ''Dat ging vooral over de technische kant van het verhaal. Een prettig gesprek, moet ik zeggen. En het werd me duidelijk dat Roma me zo snel mogelijk binnen wil hebben'', aldus Stekelenburg.

De keeper vliegt zondag terug naar Amsterdam. ''Als er dan nog steeds geen witte rook is, zal ik nog langer moeten wachten. Maar het is zoals het is.'' Stekelenburg debuteerde in 2002 voor Ajax.

Opvolging

Trainer Frank de Boer van Ajax liet zich voor de camera’s van Veronica niet in de kaart kijken over de eventuele komst van een nieuwe doelverdediger. Zaterdag tegen FC Twente in de strijd om de Johan Cruijff Schaal begon Kenneth Vermeer in de basis.

“Of we Michel Vorm van FC Utrecht willen hebben? We kijken heel goed naar keepers en hij is een van de beste van Nederland. Je hoort meer van ons als we iemand een aanbieding doen.”