AMSTERDAM - Hoewel er in de Italiaanse media berichten opduiken dat Ajax-doelman Maarten Stekelenburg vrijdag wordt gekeurd door AS Roma, worden de transferondehandelingen binnen zijn huidige club vooralsnog omschreven als 'een soap'.

Beide clubs zijn een transferbedrag overeen gekomen en Stekelenburg zelf is inmiddels akkoord voor een verbintenis van vier jaar met de club uit de Italiaanse Serie A.

Ajax wil vanwege slechte ervaringen uit het verleden echter bankgaranties voor de transfersom en die kan AS Roma vooralsnog niet geven.

"En daarom kunnen wij op dit moment nog onmogelijk het licht op op groen zetten", zegt technisch manager Danny Blind in De Telegraaf.

Gunnen

Stekelenburg wacht rustig af wat er komen gaat en traint normaal mee met de selectie van trainer Frank de Boer. De international liet eerder al optekenen dat 'de transfer altijd nog af kan ketsen.'

Ajax is niet van plan om AS Roma een deadline op te leggen. "We gunnen Maarten een transfer", zegt Blind. Bovendien hebben de Amsterdammers in Kenneth Vermeer al een vervanger in huis die zich heeft bewezen op het hoogste niveau.