UTRECHT - Erwin Koeman hing vorige week dagelijks met zijn jongere broer Ronald aan de telefoon. Maar niet om de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord advies te geven, benadrukt de huidige FC Utrecht-trainer die van 2005 tot 2007 in de Kuip werkte.

"Ronald is oud en wijs genoeg om zelf een keuze te maken," zegt de oudste Koeman in het nieuwe NUsport-magazine.

"Maar we hebben het er natuurlijk wél veel met elkaar over gehad dat hij naar Feyenoord is gegaan. Voor ons als familie is het speciaal dat we weer met z'n tweeën in de eredivisie werken."

"En voor de journalisten is het ook leuk. Die kunnen er weer lekker over roddelen. Raken jullie tenminste niet werkeloos…"

Zijn er valkuilen waarvoor jij Ronald wilt behoeden?
"Valkuilen? Dat vind ik zó'n prietpraat. Ronald weet wat hij ongeveer kan aantreffen bij Feyenoord en daar zal hij zich op instellen. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen. Sommige journalisten maken het spannender dan het is."

Jij bent de laatste trainer die bij Feyenoord in de top drie is geëindigd. Wordt Ronald de volgende?
"Dat denk ik niet, hahaha. Hij heeft een contract voor een jaar, dus het wordt lastig. Maar hij zal zo zijn doelstellingen hebben. Ik hoor mensen zeggen dat hij een team moet gaan opbouwen; dat slaat nergens op. Bouwen doe je aan een huis, niet aan een team. Alleen het resultaat telt."

In het nieuwe NUsport-magazine, dat sinds dinsdag in de winkel ligt en online bestelbaar is, staat een uitgebreide Feyenoord-reportage met Leroy Fer, Ronald Koeman en Ron Vlaar in de hoofdrol.