AMSTERDAM - Er is zo'n anderhalve maand geleden voor het laatst contact geweest tussen Frank de Boer en Johan Cruijff. “Ik weet niet of dat raar is”, reageert De Boer.

Cruijff heeft grote veranderingen bij Ajax ontketend en het is ook de bedoeling dat hij binnenkort officieel wordt benoemd als lid van de raad van commissarissen. De Boer heeft echter nog weinig met hem te maken.

“Als Johan met mensen binnen Ajax spreekt, doet hij dat in eerste instantie met Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Het gaat vooral om de jeugdopleiding”, verklaart de trainer van het eerste tijdens een persmoment in Herzogenaurach in gesprek met RTVNH.

Invullen

“Er is in de jeugdopleiding al wat gaande, met namen van trainers die worden ingevuld. Met het eerste elftal zal hij zich nog niet veel bemoeien”, vervolgt De Boer. “Anderhalve maand terug spraken we elkaar voor het laatst, over de filosofie die hij graag wil zien bij Ajax.”

“Of Johan tevreden is? Ik denk het nog niet, maar er zijn wel zaken in gang gezet. Laten we hopen dat het zijn uitwerking heeft.”