AMSTERDAM – Na het vertrek van Mario Been bij Feyenoord zijn de speculaties over wie zijn opvolger wordt volop losgebarsten. Willem van Hanegem wil zich nog niet uitspreken over de situatie.

"Ik heb bij De Wereld Draait Door een keer gezegd dat ik Feyenoord graag zou helpen", zegt De Kromme in het AD.

"Dat was goed bedoeld, maar het is me niet in dank afgenomen. Ik ben bekritiseerd door mensen die beter hadden moeten weten, niet door de supporters. Daarom houd ik nu mijn mond, hoewel ik dat moeilijk vind."

Mocht Feyenoord Van Hanegem benaderen weet de Stadionclub snel waar het aan toe is.

"Laat ik het zo zeggen: Als de mensen van Feyenoord die er nu over gaan, mij zouden vragen of ik wat voor Feyenoord wil betekenen, dan krijgen ze een eerlijk antwoord van me."

Stevens

Enkele andere Nederlandse trainers durven zich wel in het openbaar uit te laten over de ontstane vacature.

"Ik draai er niet omheen. Feyenoord is een mooie club waar juist nu veel trainers een uitdaging in kunnen zien. Ik ook. De club spreekt me aan", aldus Huub Stevens, die momenteel zonder club zit na het ontslag bij Red Bull Salzburg.

Ook Ronald Koemand staat niet afwijzend tegenover de Rotterdamse club. "Ik heb er nog niet over nagedacht, maar Feyenoord is bepaald geen club waar je gelijk nee tegen zegt. Feyenoord is nog steeds groot en voor iedere trainer interessant, lijkt mij.'

Maaskant

Ook de genoemde Robert Maaskant, momenteel coach van het Poolse Wisla Krakau, zou graag ooit in De Kuip aan de slag gaan, maar concentreert zich voorlopig op zijn werkgever.

Been stapte woensdag op, nadat bleek dat dertien van de achttien spelers het vertrouwen in de coach hadden opgezegd.