ROTTERDAM - Assistent Leon Vlemmings neemt voorlopig de taken van de vertrokken hoofdtrainer Mario Been over.

Dat zei technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord woensdag. Vlemmings krijgt hulp van Giovanni van Bronckhorst en Patrick Lodewijks.

Feyenoord heeft nog geen idee wie Been moet opvolgen. ''Daar hebben we nog geen seconde over nagedacht", legde Van Geel uit.

''We moeten even alles laten bezinken, helder worden."

Het is niet de eerste keer dat Vlemmings als interim-trainer op de bank zit. Na het vertrek van Gertjan Verbeek in 2009 was hij ook al eindverantwoordelijk voor het eerste elftal.

Zeer fatsoenlijk gebaar

Been is direct naar Spanje vertrokken voor een vakantie. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen bereikte woensdag overeenstemming met de clubleiding van Feyenoord over de afwikkeling van het contract van de coach.

Die verbintenis liep nog door tot medio volgend jaar. Volgens algemeen directeur Eric Gudde hebben beide partijen een 'fatsoenlijke financiële regeling getroffen'. Been heeft het de club daarbij niet moeilijk gemaakt. "Mario heeft hierbij een zeer fatsoenlijk gebaar naar Feyenoord gemaakt."

Oefenwedstrijd woensdagavond

Feyenoord speelt woensdagavond al direct de eerste wedstrijd onder leiding van Vlemmings. De Rotterdammers oefenen om 18.00 uur in Ermelo tegen de amateurs van FC Horst.

Bij FC Horst is voormalig Feyenoorddoelman Henk Timmer hoofdcoach.