AMSTERDAM - De kans dat Wesley Sneijder op korte termijn naar Manchester United verkast, lijkt flink te zijn toegenomen. De middenvelder van Internazionale geldt volgens diverse media inmiddels als belangrijkste kandidaat om de gestopte Paul Scholes te vervangen.

De interesse van United voor Sneijder speelt al langer, maar de Engelsen richtten zich in eerste instantie op het aantrekken van Samir Nasri van Arsenal.

Met die club werd geen akkoord bereikt en bovendien lijkt Nasri een voorkeur te hebben voor een overstap naar Manchester City.

Manager Alex Ferguson zou de blik daarom volledig gericht hebben op Sneijder. Recent gaf Fergusons Nederlandse assistent René Meulensteen al aan Sneijder als de ideale opvolger van Scholes te beschouwen.

Sneijder heeft later deze week samen met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby een gesprek over zijn toekomst gepland staan met Inter-eigenaar Massimo Moratti.

Malaga

De verwachting is dat Sneijder Moratti zal vertellen dat hij Inter alleen wil verlaten voor een club die eveneens van internationaal topniveau is. Het rijke Spaanse Malaga, dat bereid zou zijn zo'n veertig miljoen euro voor Sneijder neer te tellen, lijkt daardoor kansloos.

Sneijders huidige werkgever liet bij monde van de nieuwe trainer Gian Paolo Gasperini al doorschemeren dat over een vertrek van Sneijder te praten valt. Met de Argentijnse middenvelder Ricky Alvarez werd afgelopen week al een mogelijke vervanger van Sneijder aangetrokken.

Wel zal de club een fikse afkoopsom verlangen voor de Oranje-international.