AMSTERDAM - Feyenoord heeft een bod van FC Twente op Leroy Fer geweigerd. De Tukkers zien in de middenvelder van Jong Oranje een mogelijke opvolger van de naar Ajax vertrokken Theo Janssen.

Het geboden bedrag van Twente lag volgens het Algemeen Dagblad zo ver onder de vraagprijs dat Feyenoord aan de bekerwinnaar heeft verzocht geen pogingen meer te ondernemen de middenvelder in te lijven. Er werd door de Feyenoord-directie ook geen tegenvoorstel gedaan.

De Rotterdammers zouden minimaal vijf miljoen euro willen ontvangen voor Fer. Eenzelfde bedrag heeft PSV wel over voor Georginio Wijnaldum.

Afgelopen weekeinde kregen beide middenvelders een ultiem aanbod van Feyenoord om hun tot medio 2012 lopende contract te verlengen.

Munsterman

FC Twente weigert de hoofdprijs voor Fer te betalen. Voorzitter Joop Munsterman van de vicekampioen meldde deze week in het magazine van NUsport dat zijn club veel heeft geïnvesteerd in de verbouwing van het stadion en dat er daardoor minder geld beschikbaar is voor de spelersgroep.

“Op dit moment hebben we niet veel geld, terwijl iedereen dat misschien wel denkt door onze Champions League-deelname van vorig seizoen”, aldus Munsterman.

Het volledige interview met Munsterman is te lezen in het nieuwe magazine van NUsport. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.