ARNHEM - John van den Brom is toch de nieuwe trainer van Vitesse. De Arnhemmers bereikten na dagenlang gesteggel over de te betalen afkoopsom alsnog een akkoord met ADO Den Haag.

De club van eigenaar Merab Jordania maakt uiteindelijk een bedrag van 500.000 euro over naar de Europa League-deelnemer, zo meldt Omroep Gelderland.

Van den Brom wordt donderdagmiddag gepresenteerd in het Gelredome.

Een woordvoerster van ADO Den Haag maakte in een reactie geen geheim van het op handen zijnde vertrek van de succescoach. "Over een paar uurtjes kunnen we het nieuws officieel naar buiten brengen."

Tweejarig contract

Van den Brom en Vitesse waren het zelf al langer eens over een tweejarig contract. De clubs leken er echter niet uit te komen, waarna men zich in Gelderland leek te richten op een alternatief.

Donderdag werd men het toch eens, waardoor de oud-speler van onder meer Vitesse, Ajax en De Graafschap definitief de opvolger is van Albert Ferrer.

Terugkeer

Van den Brom begint, met oud-doelman Stanley Menzo als zijn naaste assistent, zondag met de training bij Vitesse. De tweevoudige international speelde elf jaar bij de Arnhemse club en was in vier seizoenen topscorer.

Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit graag als hoofdtrainer zou willen terugkeren in het Gelredome.