AMSTERDAM - Trainer Frank de Boer houdt er rekening mee dat Demy de Zeeuw vertrekt bij Ajax. De Amsterdammers zijn in onderhandeling met Spartak Moskou over een transfer van de middenvelder.

De Russen zijn nu aan zet volgens De Boer. "Wij hebben een bedrag bij hen neergelegd en het is de vraag of Spartak daaraan voldoet", aldus de coach, die zelf graag nog twee spitsen wil aantrekken als de selectie verder intact blijft.

Een van die gewenste spelers is Kolbeinn Sigthorsson van AZ. Gertjan Verbeek, trainer van de Alkmaarders, zei maandag dat Ajax wel over de brug zou komen met een goed bedrag.

De Boer countert. "Dat zijn de woorden van Verbeek. We gaan de geldkraan niet open gooien, maar het moet niet te lang duren allemaal."

El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui heeft zelf ook bij Ajax aangegeven dat hij geen toekomst meer ziet in Amsterdam. Dat liet De Boer dinsdag eveneens weten. De spits kreeg onlangs een brief op de deurmat waarin stond dat hij zich volgende maand bij Jong Ajax moet melden.

"Hij gaf zelf ook aan dat hij weg wil en dat leek mij wel een goed idee", zei De Boer met een knipoog. Coach en speler lagen vorig seizoen meerdere keren met elkaar overhoop. "Hij past niet in mijn plaatje. Als er een club voor hem komt, mag hij weg."