ROTTERDAM - De clubleiding van Feyenoord heeft geen enkele reden om te twijfelen aan de integriteit van commercieel directeur Mark Koevermans.

''Hij staat bij ons absoluut niet ter discussie'', benadrukte investeerder Pim Blokland, tevens lid van de raad van commissarissen, zondag in De Kuip. Algemeen directeur Eric Gudde liet zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Op diverse voetbalwebsites verschenen zaterdagavond opmerkelijke berichten over Koevermans. Actievoerende fans zetten een heimelijk opgenomen onderhoud met de oud-tennisser en een vertrouwelijke e-mail van hem aan de nieuwe autosponsor op het internet.

Daaruit zou blijken dat Koevermans wel degelijk ''met een vriend'' participeerde in een spelersfonds bij Feyenoord (Talent Pool II) en dat hij een voor de club financieel ongunstige deal met een leasebedrijf had gesloten, uit ''vriendschap'' met een van werknemers.

Poppetjes

''Soms lijkt het erop dat het niet meer om de waarheid gaat, maar om de poppetjes'', verzuchtte Gudde, die vooral de waardering mist voor de gehalveerde schuldenlast (nu nog iets meer dan 20 miljoen euro) in het afgelopen seizoen.

''Volgens de verhalen zou Mark zich hebben verrijkt bij Feyenoord. Voor mij is het 100 procent duidelijk dat het niet waar is. We krijgen bij Feyenoord de laatste weken de ene na de andere aanval op personen te verwerken."

"Ik vraag me af waar die halsstarrigheid vandaan komt. De club is absoluut niet geholpen met al die onrust. Het maakt het alleen maar moeilijker om nieuwe investeerders over de streep te trekken.''

Harde kern

De harde kern van het legioen voert al geruime tijd oppositie bij de Rotterdamse volksclub. Begin deze maand werd door de omvangrijke en onafhankelijke supportersvereniging (FSV) in een open brief het vertrouwen in de directie en raad van commissarissen opgezegd.

Sindsdien staan de onderlinge verhoudingen nog meer op scherp. Het aangekondigde vertrek van financieel directeur Onno Jacobs is wat betreft de morrende fans nog maar het begin van de 'grote schoonmaak' in De Kuip.

''We vinden het uiteraard niet prettig dat dergelijke middelen op internet tegen Feyenoord worden gebruikt'', gaf Gudde toe. ''Maar we blijven met iedereen bij de club in gesprek, dus ook met de ontevreden supporters. Ik blijf tot de laatste snik proberen om de redelijkheid te laten zegevieren.''