AMSTERDAM - Het vorstelijke salaris dat hij zal incasseren in Saudi-Arabië was voor Michel Preud’homme niet de enige reden FC Twente te verruilen voor Al-Shabab.

Volgens de Belgische oefenmeester zou het lastig zijn geworden om de prestaties in zijn eerste jaar in Enschede te evenaren.

“Of het meespeelde dat het moeilijk beter kon? Ja. We wonnen de beker en de Johan Cruijff Schaal”, laat Preud’homme weten aan Het Nieuwsblad.

“We werden tweede en haalden de kwartfinale van de Europa League. Ik werd zelf verkozen als beste trainer in Nederland.”

Bijzonder interessant

De oud-doelman erkent ruiterlijk dat salarisverbetering het doorslaggevende argument was bij zijn keuze voor het Midden-Oosen.

“Financieel is het bijzonder interessant. Ik ben 52 jaar: voor mezelf en mijn gezin kon ik dit niet weigeren. Ik ben daar eerlijk in. Toen ik van Gent naar Twente verhuisde, ging ik in Nederland ook meer verdienen."

"Als je binnen bent, kan je misschien keuzes maken louter voor het plezier. Misschien is dat iets voor later.”

Uitzonderlijk lang

Preud’homme hoopt de komende jaren niet alleen zijn bankrekening, maar ook zijn prijzenkast te vullen.

“Al-Shabab heeft ook sportief een interessant plan. Ze willen kampioen worden en de Aziatische Champions League winnen. De voorzitter gelooft in mij. Daarom tekende ik ook een contract van drie jaar: naar Arabische normen is dat uitzonderlijk lang.”