AMSTERDAM - Michel Preud'homme vertrekt bij FC Twente. De Tukkers bevestigen op de clubsite dat de trainer naar Al-Shabab verkast.

Preud'homme had Twente al laten weten dat hij twee serieuze aanbiedingen had, waaronder die van de club uit Saudi-Arabië.

Al-Shabab koopt zijn tot medio 2013 doorlopende contract bij Twente af voor een bedrag waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt.

De Belg was één jaar trainer in Enschede. Hij werd dit seizoen tweede in de eredivisie achter Ajax.

Fantastisch jaar

''Ik heb met veel plezier gewerkt bij FC Twente. Het is een fantastisch jaar geweest zowel qua resultaat voor de club als ook voor mezelf'', laat Preud'homme weten.

''Het is heel fijn dat het bestuur begrip heeft gehad voor de situatie. In goede harmonie zijn wij tot een oplossing gekomen.''

De 52-jarige Preud'homme, die in de zomer van 2010 overkwam van AA Gent, won met Twente de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker.

Munsterman

Voorzitter Joop Munsterman heeft niets dan lof voor de coach. “Het is geweldig wat Michel Preud’homme het afgelopen seizoen heeft gedaan voor FC Twente. De nieuwe selectie en de nieuwe technische organisatie tot een geheel smeden is niet gemakkelijk.''

''Michel geniet dan ook veel respect van FC Twente. En het is niet voor niets dat hij door zijn collega’s tot trainer van het jaar is gekozen. Maar dat is nu eenmaal het gevolg van het succes van Preud’homme dit jaar. Drie trainers in de afgelopen vijf jaar vertrokken. Allen zijn trainer van het jaar geworden. Daarna kwam de belangstelling en het onvermijdelijke vertrek.''

Geen McClaren

Wie Preud'homme opvolgt in Enschede is nog niet bekend. De naam van zijn voorganger Steve McClaren viel de afgelopen dagen veelvuldig, maar de Engelsman lijkt voor Nottingham Forest te kiezen. Eveneens maandag werd bekend dat hij met die club akkoord is.

McClaren werd in 2010 landskampioen met Twente en kende daarna een onsuccesvol avontuur bij VfL Wolfsburg.