CHICAGO - De Mexicaanse ploeg heeft ondanks het gemis van vijf spelers door een positieve dopingcontrole eenvoudig van Costa Rica gewonnen. De Mexicanen wonnen zondag hun laatste poulewedstrijd in de Gold Cup met 4-1.

De nog ongeslagen ploeg had zich al geplaatst voor de kwartfinales, door een overwinning op Cuba in de vorige wedstrijd. Ondanks het verlies is ook Costa Rica door.

De ploeg verzamelde in groep A evenveel punten als El Salvador, maar heeft een beter doelsaldo.

Bryan Ruiz was negentig minuten van de partij bij Costa Rica en droeg de aanvoerdersband.

Donderdag werd bekend dat bij vijf Mexicaanse spelers, onder wie PSV'er Francisco Rodriguez, sporen van het verboden middel clenbuterol waren gevonden.

Vervuild vlees

De vijf zijn uitgesloten van deelname aan het toernooi, waardoor bondscoach Jose Manuel de la Torre nog maar 17 spelers in zijn selectie heeft.

De bond gaat ervan uit dat de positieve testen zijn veroorzaakt door het eten van vervuild vlees.

El Salvador

El Salvador mag ook nog hopen op een langer verblijf in het toernooi. Door de afsluitende zege van 6-1 op Cuba hoopt El Salvador als een van de twee beste nummers drie te eindigen en zo alsnog de kwartfinales te bereiken.

Rodolfo Zelaya nam twee treffers van El Salvador voor zijn rekening. Ook William Romero, Mark Blanco, Arturo Alvarez en Eliseo Quintanilla scoorden. De tegentreffer kwam op naam van Yenier Marquez.