EINDHOVEN - PSV heeft Balazs Dzsudzsak verkocht aan de Russische club Anzhi Makhachkala. Dat maakten beide partijen zondag bekend.

De 24-jarige aanvaller had nog een contract tot de zomer van 2015 in Eindhoven. PSV ontvangt naar verluidt zo'n 14 miljoen euro voor de international.

Dzsudzsák speelt sinds januari 2008 voor PSV. Afgelopen seizoen was de Hongaarse vleugelspits met 16 doelpunten en 14 assists de meest waardevolle speler van de eredivisie. ''We verliezen met Balazs een heel goede speler met een hoog rendement'', aldus technisch manager Marcel Brands.

De Hongaar verlengde begin dit jaar zijn contract bij PSV tot medio 2015. De vleugelspits liet na het teleurstellend verlopen seizoen echter doorschemeren graag te willen vertrekken.

Roberto Carlos

Het kapitaalkrachtige Anzhi Makhachkala, de huidige nummer twee van de Russische competitie, versterkte zich eerder al met de Brazilianen Roberto Carlos en Diego Tardelli en de Amsterdamse Marokkaan Mbark Boussoufa.

Dzsudzsak kwam met de club uit de Russische deelrepubliek Dagestan een contract voor vier jaar overeen, dat op 1 juli in gaat.

Onverwachte keuze

''Hij heeft zich onder Fred Rutten sterk ontwikkeld en internationaal in de kijker gespeeld'', aldus Brands. ''Het moment van een transfer zat eraan te komen, al is deze club misschien een onverwachte keuze.''

Dzsudzsak, die bij de Hongaarse club Debrecen debuteerde, werd in 2008 met PSV kampioen. Hij maakte in totaal 44 competitiedoelpunten voor de Eindhovenaren.

Stijn Schaars

PSV is druk bezig de selectie voor volgend seizoen vorm te geven. Brands hoopt op korte termijn de transfer van Stijn Schaars af te ronden. De 27-jarige middenvelder komt over van AZ.

Daarnaast heeft PSV interesse in Feyenoorder Georginio Wijnaldum. De Rotterdamse spelmaker kan ook kiezen voor een nieuw contract bij Feyenoord.