AMSTERDAM - Feyenoord en Karim El Ahmadi hopen deze zomer definitief afscheid van elkaar te kunnen nemen. Vooralsnog is er echter geen interesse in de middenvelder, die het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor Al Ahli in Dubai, en lijkt het erop dat hij de voorbereiding 'gewoon' in Rotterdam meemaakt.

"Iedereen kent de situatie. We proberen voor die tijd tot een oplossing te komen, maar eenvoudig is dat niet", zegt El Ahmadi in het Algemeen Dagblad.

De Marokkaan ziet niets in een langer verblijf in het Midden-Oosten. "Dat is uitgesloten. Al Ahli is een leuke club en ik heb er enkele mooie maanden gehad. Maar het niveau van de competitie is gewoon te laag."

Naar Europa

"Het is vergelijkbaar met de zwakste ploegen in de eredivisie, al behoort Al Ahli tot de beste. De leiding wilde graag met mij verder, maar ik zie het zelf niet zitten. Ik wil weer op niveau spelen in Europa."

Een overgang naar een andere Nederlandse club valt volgens El Ahmadi niet te verwachten. Hij mikt op een buitenlands avontuur. "Dat zal lastig worden, want er is nauwelijks geld in Nederland. Ik denk toch meer aan 'iets' over de grens. Maar het zal niet eenvoudig worden."

Vertrek beter

De oud-speler van FC Twente zal er desondanks alles aan doen om te kunnen vertrekken bij de ploeg van Mario Been. "Mijn vertrek is beter voor de club, er moet wel snel duidelijkheid komen. Feyenoord moet verder en ik ook."

El Ahmadi staat sinds 2008 onder contract in de Kuip. In de ruim twee seizoenen die hij ook echt bij de club speelde, kwam hij in 63 competitieduels in actie en trof twee keer doel.