ENSCHEDE - Waarschijnlijk wordt pas in het weekeinde officieel bekend dat trainer Michel Preud'homme vertrekt bij FC Twente. 

Voorzitter Joop Munsterman heeft de trainer, met nog een lopende verbintenis, tot zondag de tijd gegeven te onderhandelen met Al Shabab uit Saudi-Arabië.

Als de Belg kiest voor het nieuwe avontuur legt FC Twente hem in beginsel niets in de weg. 

Afkoopsom

Munsterman: ''Hij kan daar drie tot vier keer zo veel verdienen. Wie zijn wij dan om te zeggen: dat mag niet. Dat zal hij ons dan altijd blijven nadragen. Als hij weg wil, gaan wij hem niet tegenhouden.'' FC Twente heeft in dat geval wel recht op een stevige afkoopsom.

Volgens Munsterman is de relatie tussen FC Twente en Preud'homme goed. ''Dat is het punt niet. Hij heeft misschien wat moeite met hoe er in bepaalde televisieprogramma's over hem wordt gesproken, maar dat hebben wij niet in de hand. Bij ons intern is de verstandhouding uitstekend. Michel is een erudiete man, fantastisch om mee samen te werken.''

Details

In België wordt inmiddels gemeld dat de zaakwaarnemers van de trainer op het punt staan de laatste details rond de overgang te regelen.

In Enschede won Preud'homme dit seizoen de beker en verspeelde FC Twente pas op de laatste speeldag bij Ajax de kans op titelprolongatie.

Dat hij nu vertrekt wordt door kenners niet als verrassend beschouwd. Ook bij Standard Luik (titel) en AA Gent (beker) vertrok Preud'homme na een succesvol jaar.

Uitspraken over de nieuwe trainer in de Veste wil Munsterman nog niet doen. ''We nemen geen overhaaste beslissingen.''

McClaren

Steve McClaren, die een jaar geleden met FC Twente kampioen werd, is na een mislukt avontuur bij Wolfsburg inmiddels vrij man.

In de wandelgangen worden Frank Rijkaard, Ronald Koeman en Co Adriaanse genoemd. Munsterman wil daarop niet reageren. ''We wachten eerst even af.''