AMSTERDAM - De KNVB heeft een wedstrijd toegevoegd aan de speelkalender voor het Nederlands elftal. Oranje oefent op 11 november van dit jaar tegen Zwitserland.

De wedstrijd wordt gespeeld in de Amsterdam Arena. Vier dagen later stond ook al een oefenduel in Hamburg tegen Duitsland gepland.

Voorwaarde voor de wedstrijden tegen de Zwitsers en de 'Mannschaft' is wel dat de teams op die datum geen EK-kwalificatiewedstrijd moeten spelen.

Vrijdag 11 en dinsdag 15 november zijn namelijk gereserveerd voor play-offduels voor de laatste tickets voor het Europees kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne.

Historie

Nederland en Zwitserland stonden tot nu toe 32 keer tegenover elkaar. Beide landen wonnen vijftien duels, twee keer eindigde de partij in een gelijkspel.

De laatste keer dat beide landen tegen elkaar speelden was op 22 augustus 2007. Zwitserland won dat vriendschappelijke duel met 2-1, de enige Oranje-treffer kwam op naam van Dirk Kuijt.

Exact een maand voor het duel met de Zwitsers speelt Oranje zijn laatste duel in kwalificatiegroep E in en tegen Zweden. 

Vier dagen na de ontmoeting met Zwitserland staat er nog een oefenwedstrijd gepland. Op 15 november speelt het Nederlands elftal een uitwedstrijd tegen Duitsland.