ROOSENDAAL - Almere City FC moet nog maar afwachten of het komend seizoen terugkeert in de Jupiler League. De club degradeerde uit het betaalde voetbal, maar mag door het faillissement van RBC Roosendaal hopen op een terugkeer.

De Brabantse club heeft echter nog een formele beroepsperiode van acht dagen.

Pas na die termijn beslist het bestuur betaald voetbal over de vrijgekomen positie in de eerste divisie, zo liet een woordvoerster van de KNVB donderdag weten.

Vorig seizoen ontliep BV Veendam in die beroepsperiode op miraculeuze wijze een faillissement. Advocaat Hans van Oijen van RBC sprak woensdag echter al de verwachting uit dat dat in Roosendaal niet zal lukken.

Snel besluit

Bij een definitief faillissement raakt RBC de licentie kwijt en moet het bestuur betaald voetbal met de sectie amateurvoetbal beslissen over een terugkeer van Almere.

Het bestuur betaald voetbal komt op zijn vroegst woensdag bijeen. Er is de KNVB veel aan gelegen om snel een besluit te nemen. De voetbalbond presenteert volgende week vrijdag het competitieprogramma voor komend seizoen.

Er bestaat een kans dat de Jupiler League met zeventien clubs verder gaat. In dat scenario moet Almere verder in de Topklasse.