AMSTERDAM - Michel Preud'homme vertrekt bij FC Twente. De trainer kiest voor een lucratieve aanbieding van de club Al-Shabab uit Saudi-Arabië. Dat melden diverse media.

FC Twente zou een flinke afkoopsom krijgen van de Al-Shabab.

Preud'homme is zelf nagenoeg rond met de club, waar hij voor twee jaar zal tekenen.

''Zoals de zaken op mij overkomen lijkt alles vrij definitief'', zegt Twente-voorzitter Joop Munsterman tegenover Voetbal International.

Preud'homme was ook in beeld als bondscoach van Saudi-Arabië en als nieuwe trainer van Olympique Lyon. Woensdag had de Belg al laten weten twee concrete aanbiedingen te hebben gehad.

McClaren en Adriaanse

Steve McClaren is een voorname kandidaat terug te keren bij FC Twente als opvolger van Preud'homme, die slechts één seizoen in dienst was in Enschede.

Ook de clubloze Co Adriaanse geldt als kanshebber, meldt De Telegraaf.

Daerden

Ook Preud'hommes landgenoot Jos Daerden verlaat FC Twente. De 56-jarige oefenmeester ging vorig jaar als assistent van Preud'homme aan de slag in Enschede, maar werd na enkele maanden overgeplaatst naar het beloftenelftal.

De Tukkers maakten woensdag op de website bekend niet verder te gaan met Daerden.

De Belgische oud-international was eerder werkzaam bij onder meer FC Eindhoven en Germinal Beerschot. Daerden had nog een doorlopend contract in Enschede.