WARSCHAU - De UEFA heeft geen twijfels meer over de organisatie van het Europees kampioenschap in 2012 door Polen en Oekraïne.

Een jaar voor de start van het toernooi moeten beide landen weliswaar nog veel doen, maar de UEFA vertrouwt erop dat alles op tijd klaar is.

''We twijfelen er geen moment aan dat Polen en Oekraïne klaar zullen zijn voor het EK'', aldus secretaris-generaal Gianni Infantino woensdag in Warschau.

Paar rode puntjes

De UEFA was drie jaar geleden aanmerkelijk minder positief gestemd over de vorderingen in beide gastlanden.

''Onze eerste rapportages kleurden inderdaad rood, donkerrood zelfs'', aldus Infantino. ''Nu hebben we nog maar een paar rode puntjes. Polen en Oekraïne zijn op dit moment voor 80 procent klaar voor het EK.''

Infantino liet wel weten dat de bouw van twee stadions in Polen enige vertraging heeft opgelopen.

Het stadion van Warschau, dat eigenlijk op 6 september zou worden geopend met een oefeninterland tussen Polen en Duitsland, is nog niet klaar. De oplevering wordt eind november verwacht.

Volste vertrouwen

De stadions van Gdansk en Wroclaw moeten ook binnen enkele maanden open gaan. Vooralsnog is alleen het Municipal Stadium van Poznan, dat plaats biedt aan 43.000 fans, gereed voor het EK.

''Drie stadions zijn misschien wat later klaar dan verwacht, maar we hebben nog een jaar te gaan'', aldus Infantino. ''We hebben er het volste vertrouwen in.''