SINSHEIM - Het Duitse elftal heeft zijn eerste oefenwedstrijd sinds het WK van 2010 gewonnen. Die Mannschaft van bondscoach Joachim Löw versloeg Uruguay zondagavond met 2-1.

In het uitverkochte Rhein-Neckar-stadion in Sinsheim keken 26.655 voetballiefhebbers toe.

Ze zagen Mario Gomez de score halverwege de eerste helft openen. De topschutter van Bayern München had in de punt van de aanval de voorkeur gekregen boven Miroslav Klose.

Nog voor rust maakte André Schürrle er 2-0 van. Het was voor de speler van Mainz 05 zijn eerste doelpunt als international. Vlak na de hervatting deed Walter Gargano iets terug.

Luis Suarez

De Duitsers bereiden zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan. De Uruguayanen, met oud-Ajacied Luis Suarez als uitblinker, wacht de strijd om de Copa America in juli.

Op 8 juni is Oranje de oefenpartner van de Zuid-Amerikanen.

Ierland

Robbie Keane heeft Ierland zondagavond de Nations Cup bezorgd. Hij maakte in de finale tegen Schotland de enige treffer in de 23e minuut. De Ieren hadden eerder al Wales en Noord-Ierland verslagen.

Voor Keane was het zijn 49e treffer als international. De Schotten lieten in Dublin na op 1-1 te komen. De kansen waren er. Aanvoerder Kenny Miller claimde vergeefs een strafschop nadat Stephen Hunt hem binnen het zestienmetergebied bij de arm had gepakt.