WAREGEM - Trainer Darije Kalezic heeft na zijn vertrek bij De Graafschap een nieuwe club gevonden. De Bosniër gaat aan de slag bij Zulte Waregem. Dat maakte de Belgische club woensdag bekend.

Kalezic ondertekende een driejarig contract. Oud-international Peter Boeve wordt zijn assistent.

Hugo Broos, die pas sinds oktober in dienst was, vertrok maandag bij Zulte Waregem.

In de play-offs om een Europees ticket streed de ploeg lang mee om de groepswinst, maar verloor op de laatste speeldag met 7-1 van Westerlo.

De 41-jarige Kalezic werkte sinds 2006 bij De Graafschap en was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer. Hij leidde de ploeg vorig jaar naar de titel in de Jupiler League.

Ulderink

Dit seizoen werden de Doetinchemmers veertiende in de eredivisie. Na de winterstop werd bekend dat de club niet verderging met Kalezic. Andries Ulderink is komend seizoen trainer in stadion de Vijverberg.

Als speler kwam Kalezic ook uit voor De Graafschap. Hij speelde eveneens voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en AGOVV. Van zijn periode in Waalwijk kent hij Boeve die destijds hoofdtrainer was.

Europees succes

In zijn jeugde raakte Kalezic al bekend met Zulte Waregem. ''Eigenlijk al in het midden van de jaren tachtig toen ik in Joegoslavië een balletje trapte en men mij vroeg bij wie ik speelde. Ik antwoordde al schertsend: 'SV Waregem'. In die periode had de club Europees heel wat succes."