AMSTERDAM - VfL Wolfsburg heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Die Wölfe wonnen op bezoek bij Werder Bremen met 1-0 door een treffer van Sascha Riether en klimmen voorlopig van de zestiende naar de veilige vijftiende plaats in de Bundesliga. 

Bremen zakt naar plek twaalf plaats ten koste van FC Kaiserslautern, dat het bijna gedegraderrde Sankt Pauli klopte.

Wolfsburg had het beste van het spel in het Weser Stadion en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Doelman Tim Wiese trad twee keer handelend op voordat Riether uit de rebound binnen kon tikken.

Geluk Friedrich

Even later hadden de bezoekers geluk dat verdediger Arne Friedrich niet van het veld werd gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Wolfsburg heeft een voorsprong van één punt op Eintracht Frankfurt, dat zaterdag op bezoek gaat bij FSV Mainz.

Met nog twee duels voor de boeg is de door Volkswagen gesponsorde club nog niet zeker van klassebehoud. Bremen heeft drie punten meer, maar kan in theorie ook nog degraderen.

Kaiserslautern

Kaiserslautern speelt volgend seizoen zo goed als zeker in de Bundesliga. De ploeg van trainer Marco Kurz won vrijdag in het eigen Fritz Walter Stadion met 2-0 van Sankt Pauli en klimt naar plaats elf.

Kaiserslautern won vijf van zijn laatste zeven duels, waardoor de club waarschijnlijk voor de Bundesliga behouden blijft.

Theoretisch

Sankt Pauli rest met nog twee duels te spelen slechts een theoretische kans op handhaving. De tweede club uit Hamburg heeft één duel meer gespeeld dan 1. FC Köln, dat zes punten voorstaat en een beter doelsaldo heeft.

Ook Wolfsburg is in theorie nog te achterhalen, al moeten de Hamburgers dan wel minimaal negentien keer scoren.